Voor de taalvrijwilligers is er een mogelijkheid om een taaltraining te volgen (4 avonden of 4 dagdelen) via het Taalpunt in de bibliotheek aan de Zeven Alleetjes.

De training wordt gratis gegeven door Anneke Jansen.

In de training leer je goed wat je kan verwachten, hoe je samen kunt afspreken wat je als taalmaatje wel en niet kan bieden, wat je van de anderstalige wel en niet kunt verwachten. Verder leer je veel over werkvormen en over hoe het is om een andere taal te leren. Met interactieve opdrachten ervaar je ook zelf hoe het is anderstalige en kom je er achter dat een nieuwe taal leren nog veel moeilijker is dan je dacht!

Als je de training eenmaal gevolgd hebt, mag je ook gebruik maken van de materialen die het Taalpunt hiervoor heeft. Naast een uitgebreide cursusmap krijg je een handige waaier met in het kort aandachtspunten waar je op kunt letten en een aantal korte handige tips.

Heb je interesse om deze training te volgen? Laat het even weten in een mail aan samenspraakzwolle@hotmail.com. Ook kun je informatie inwinnen bij Anneke Jansen van Taalpunt Zwolle (email).